Friday, March 26, 2010

Inventuur riidekapis



Soovitan kõigile, kes tahavad omale toimivat garderoobi, teha kaks korda aastas riieteinventuuri. Esimene kord on see ilmselt kõige rohkem aega nõudev, edaspidi käib kiiremini.

Ajaliselt on parim aeg inventuuri tegemiseks kevade ja sügise alguses, sest siis on kauplustesse tulnud uued kollektsioonid ning on rohkem valikuvõimalusi ja oled ettevalmistunud uueks hooajaks.

Nagu ikka on vaja varuda aega :), soovitavalt lemmikmuusikat ning kui on võimalik, siis ka kokkupandav riidevarn. Kui viimast pole, saab ka voodiga hakkama. Tegevuse idee on teha tühjaks oma riidekapp, tõstes kõik esemed välja kas varna või voodile ning kirja panna üksikasjalikult iga ese (nt püksid, teksad, pluusid, seelikud, kleidid jne). Sellest tegevusest on suhteliselt tavaline, et koorub välja üks huvitav muster - me kipume omale asju soetama poolele kehale, kas alla- või ülespoole. Seetõttu pole mingi ime, et leiame ennast riidesse pannes dialemma ees: "pole midagi selga panna".

Nüüd on hea analüüsida oma rõivavaru selle pilguga, et mida oleks vaja juurde soetada. Kui sul on lemmikseelik või hästiistuvad püksid, aga puuduvad sobivad ülaosad, pane oma ostunimekirja kas sviiter või pluus. Hea on koostada rõivastest komplekte, sest siis tulevad välja nn aksessuaariaugud ehk vajalikud vööd, rätikud, käekotid, sukad, peakatted, ehted jne. Pane need kõik oma listi. Üles on vaja märkida ka ostmistvajavad spordiriided, bikiinid, mantlid jne. 

Toimiva riidevaru soetamine võtab tavaliselt aega ja see ei käi 1-2-3. Sobiv pluus või mantel võib sattuda meie teele alles aasta pärast.

Oma ostunimekirja kanna endaga alati kaasas, sest iialgi ei tea, millal võid sattuda just vajalike esemete otsa. Nimekirjaga kaupluses käimine võib tundudada küll igavana, kuid see aitab teha õigeid ostusid ja hoiab tohutult aega kokku. Ostes esemeid, mis on nimekirjas, saad omale üsna ruttu toimiva garderoobi, vastasel juhul lisad juurde ainult nn poolikuid välimusi. Osta lahendusi!

Pildi asukoht siin.

1 comment:

  1. Inventuuriga riidekapis olen nõus, endalgi see veel ees. Ei oota kohe üldse, sest tavaliselt võtab see mul liiga palju aega. Tänan Sind veel kommentaaride eest, mis Sa minu blogisse oled jätnud.

    ReplyDelete