Thursday, March 11, 2010

Too loodus esile

On üks kindel trikk, kuidas saada heakskiitvate pilkude osaliseks - peegelda oma riietusega endale looduse poolt kaasaantut: oma nahka, silmi, juukseid. Kui sul tekib vahel mõnda inimest vaadates tunne, et absoluutselt kõik on tema puhul paigas, siis lähemal vaatlusel avastad, et tema näoilme ja välimuse vahel on harmoonia.

 Vaata eelmise sissekande juures pilti Annast: sviiter ja seelik peegeldavad ta silmi ja kulme, oliiv on Annale imeliselt sobiv toon ning lõua all seotav krae kordab  näoovaali. Või allpool punase kleidiga tüdruk - tema juuksed on täiuslikus kooskõlas kleidi sulgedega, täpselt sama tekstuur. Vaata juuresoleval pildi fantastilist Giovanna Bottagliat: Juuksed ja sukad on omavhel kooskõlas, prillikaar on täpselt identne lõuajoonega, nahatoon harmoneerub mantliga, kaelusest paistev sviiter on juustega ühte värvi,  hästivalitud märkmikust käes ma parem ei räägigi jne.

Me teeme peegeldustrikki tavaliselt üldsegi mitte teadlikult, kuid proovi seda hakata rakendama teadlikult. Vaata ennast peeglist ja mõtle, millist oma välimuse iseloomulikku joont saad kasutada riiete ja aksessuaaride valikul. Nt: paksud juuksed - kasuta "paksult" mõjuvaid materjale, vali endale vastavalt silmavärvile sviitreid, pluuse, jakke, rätikuid-salle või kasvõi käekotte.

"Seestpoolt väljapoole" riietumise puhul on veel oluline tegur anda oma välimusega maailmale teada oma sisemisi väärtusi. Signaliseeri oma riietega maailmale õigeid sõnumeid. Kui vaja, tee ennast kergemeelsemaks tobedate lisanditega või hoopis autoriteetsemaks kulinate äravõtmisega.

Riiete keel: tumedad toonid, rasked kangad, vertikaalsed ja mustrivabad tekstiilid teevad tõsisemaks; heledad toonid, kerged kangad, kirju tekstiil ja vertikaalsed triibud kergemaks ja mänglevamaks. Ehete puhul kehtib nt fakt, et kõige elegantsem on kuld ja pärlid, siis hõbe ning nende järel muud metallid, kõige mängulisemad moeehted.

Neid teadmisi on tore omavahel miksida, lisades autoriteetesele kostüümile mängulisust või lillelisele suveklelidile rangust. Oluline on seejuures öelda, kes sa oled ja mida sa soovid ning seda selgelt ja arusaadavalt, andes ainult enda poolt soovitud signaale.

Pilt "kaunite inimeste kodust" http://thesartorialist.blogspot.com/.

No comments:

Post a Comment