Wednesday, March 31, 2010

Väikesed, kuid mõjuvad riietusnipid

Parim nõuanne, mida võib üldse anda kellegile uute riiete soetamisel - osta paras ese. Võta see aeg ja proovi selga. Liiga suure esemega jätab iga inimene endast telgi mulje ning liiga kitsas on nagu kiles viiner. Mis puutub kitsastesse topidesse, siis soovitan võtta pigem numbri võrra suurem kui väiksem. Ümber topidel on omadus välja joonistada iga meie kehakumerus, isegi kui neid märkimisväärselt pole ning ka pesemisel kipuvad nad vahel oma elu elama (nimelt kokku tõmbama). Lahedalt seljas esemed jätavad lisaks inimesest alati elegantsema ning saledama mulje.

Riietumise tähtsaim mõõde on õiged proportsioonid. Vale seeliku pikkus (isegi paar cm loeb) või vale jaki pikkus võib rikkuda terve üldmulje. On väga oluline enda keha tundmine ja selle adekvaatne hindamine. Parim seeliku pikkus on kuskil põlve ümbruses ja seda saab teada ainult proovides. Praegu moes olevad oversize jakid on küll väga lahedad, kuid tegelikkuses sobivad suhteliselt vähestele. Enamikel juhtudel jätavad vaeslapsukese mulje, kes on rikkalt, kuid oluliselt kehakamalt sugulaselt saanud annetuse. Kui endal puudub hea silmamõõt, leia keegi, kelle silma sa usaldad ning lase tal hinnata oma riietuse proportsioone.

Pööra alati tähelepanu detailidele, sest stiili teevadki detailid. Riietusese pole ise tihtipeale mitte midagi, alles detailid panevad ta elama. Hinnalisemate brändide trump lisaks headele lõigetele ning kvaliteetkangastele ongi töötluse ja detailide eripära. Ainult nööpide või vööpandla vahetus võib mõne eseme hoopis teiseks muuta. Detaile muutes või lisades on võimalik anda esemetele uue ja isikupärasema ilme.

Puhtus. Ma mõtlesin, kas seda panna või mitte, kuid olen näinud nii palju lohakust, et meelde tuletamine on alati ok. Iga kauni riietuse võib täiesti nullida hargenv nööp või kuskil tolknev niidiots, tokerdunud kangapind, koduloomakarvad, lahtine õmblus, plekk või üldine mustus. Mul on harjumuseks üle vaadata ka kõik kauplustest ostetud esemed, sest tihti tuleb nööbid üle käia või hunnik niite ära lõigata. Samuti on vajalik triikimine - lisaks korrektsemale välimusele pikendab ka esemete eluiga. Loomulikult on praegu moes rõivad, kus kortsud on taotluslikud ning üldse on eseme välimus nagu prügikastist võetud, aga see on teine teema. Ühesõnaga - vaata ennast enne väljumist igaks juhuks peeglist üle, sest  mul on üsna sageli mulje, et seda on unustatud teha.

Peegel on meie parim sõber ja karmim kriitik!

No comments:

Post a Comment