Tuesday, April 3, 2012

Millest siiski alustada?

Kuskilt on jäänud meelde lause: "Jumala esimene seadus on kord". Võite soovi korral sõna Jumal asendada sõnaga Elu, Universum või mis iganes, kuid see ei muuda lause sisu. Kord lihtsustab meie elu, andes juurde kõige väärtuslikumat vara - aega: pidevalt kadunud asjade otsimise asemel võib hoopis raamatut lugeda, tantsida või lastega tegeleda. Niiet kui soovite muuta oma riietumist (või üldse elu) tuleb kõigepealt reaalsusele silma vaadata (väga ebamugav ja ka ma ise vahel üldse ei soovi), tunnistada endale tegelikku olukorda ja kui see erineb soovitust, siis hakata liikuma sinnapoole, mida tegelikult soovite. Kuidas oma riidekapis või garderoobis luua süsteemi ja korda olen varem pikemalt kirjutanud ja siin eraldi enam ei peatuks. Veel üks sissekanne samal teemal. See on alustamiseks hea koht, sest kui asjad on sassis, mööda kodu laiali, siis on riietumine vaevaline ja väheinspireeriv. Kuid sellises kohas oleks riietumine juba  puhas rõõm:
Tegelikult pole nii palju esemeid aga üldse vaja ja järgmine samm on maha istuda ning kaardistada enda elu oma tegelike vajadustega. Ka sellest olen varem kirjutanud (pole midagi uut siin päikese all), kuid mugavuse huvides annan uue vihje. Jah, see kõik nõuab algul aega ning keskendumist, kuid annab hiljem kuhjaga tagasi pakkudes rõõmu teadlikust riietumisest.

Nii, paari päeva pärast jätkan järgmiste sammude tegemiseks nõuannete kirjutamisega. Olge siis vaprad kui soovite ennast muuta.

Julget muutumise alustamist!

No comments:

Post a Comment