Tuesday, April 10, 2012

Järgmine samm

 Järgmine samm võib olla päris raske (eelkõige emotsinaalselt), kuid väga vajalik. Kui leida endas jõudu see läbi teha, võib elu võtta aga hoopis rõõmsamad noodid. Nimelt on vaja lõpuks sõbraks saada oma kalli kehaga. Jah, ka sellest olen ma varem kirjutanud, kuid head asjad väärivad alati ülerääkimist ja võimalik, et kõik ei viitsi blogi tervikuna lugeda.

Olles ka ise piisavalt meedia, ühiskonna ning kaasinimeste poolt ülevõetud keha kohta käivate vääruskumuste pärast põdenud, tean, et kehaga sõbraks saamine võib võtta aega ja hea on teha seda protsessi mitu korda.

Leia endale sobiv rahulik aeg üksi olles ja mine peegli ette, riieta end lahti ning vaata oma keha armastava pilguga. Täna oma erinevaid kehaosasid, et nad on olemas ja aitavad kogeda elu. See ei loe, et me kõht või reied ei vasta mingile müstilisele iluideaalile, kuid need on meie ja mitte kellegi teise kasutada just siin ja praegu. Tänu oma kõhule me suudame seedida toitu ja lapsi kanda. Ning reied - me ju ei saa elus edasi kulgeda kui meil neid poleks. Vahest on lihtsam alustada mõnest kehaosast, mida on "lihtsam" armastada. Usun, et igal ühel on ka selline (kael, silmad, varbad) ja siis edasi liikuda nende poole, mis on olnud põlu all ja mida on vahest isegi halbade sõnadega "kostitatud".

Miks on sellise protsessi läbi tegemine nii oluline? Asi on väga lihtne - kui me enda kehasse hästi ja armastavalt ei suhtu, siis võime selga panna mida iganes, kuid ükski riietusese ei varja meie sisemist ebakindlust. Riided aga on lihtsalt lisavõimalus suhtuda iseendasse armastavalt ja austavalt.

Ja nautige kaunist kevadet, sest kohe pidavat saabuma esimesed soojad ilmad!

No comments:

Post a Comment