Thursday, February 11, 2010

OMA ELUROLLIDE KAARDISTAMINE


Selleks, et ehitada vajadustele vastavat maja, alustab arhitekt kliendi kõikide vajaduste kaardistamist ning alles seejärel projekteerimist. Täpselt samale põhimõttele tuleb rajada ka oma riidekapi sisu, sest ainult nii on võimalik saada igas elusituatsioonis funktsioneeriv garderoob.

On oluline vastata paljudele küsimustele oma elustiili ja argipäeva kohta. Vältimaks olukorda, kus koduperenaisel on kapitäis kostüüme ja peokleite ning puudu toimiv vaba aja riietus või kontoritöötajal põhiliselt spordiriided, on vaja kaardistada oma igapäevased vajadused.

Rollide ja tegevuste loetelu. Võtke paber ja pliiats. Kirjutage paremale poole kõik oma elu rollid (nt ärinaine, ettevõtja, õppur, ema, reisija, sportlane jne) ning paremale poole tehke nimekiri tegevustest, mis on nendega seotud.

Näidis:

Maalikunstnik:

ateljees maalimine
potensiaalsete ostjatele tööde presenteerimine
galeriide külastamine
vabas õhus skitseerimine
galeriide omanikega kohtumine

Ühe rolli puhul on tihti vaja valmis olla erinevateks tegevusteks.

On oluline olla valmis igaks elus ettetulevaks sündmuseks ja üheks võimaluseks oma stresside maandamisel on teadmine, et vähemalt riietumisele ei ole vaja närve kulutada ning saab keskenduda olulisemale - kohtumiste sisule ja töö tegemisele. Meil kipub elus tihti fookus paigast minema ja tekitame omale lisapingeid täiesti kõrvaliste asjadega, mida on võimalik ennetada. Samas ei saa siiski alahinnata korrektse ja sobiva riietuse osakaalu enda hästi tundmisel, sest kui me teame, et oleme sobimatult riides, kipub tähelepanu hajutama enesekindluse langus.

No comments:

Post a Comment