Tuesday, February 9, 2010

RIIETA SEDA KEHA, MILLES SA PRAEGU ELAD

Meil kõigi on ainult üks keha. Elu jooksul see muutub, kasvab, kahaneb, uueneb. See on ainus, mis on meie kaaslane sünnist surma hetkeni ja ta on alati meie jaoks olemas. Ma leian, et lõpuks on saabunud aeg oma keha aksepteerida just sellisena nagu ta praegu on. Ega ilmaasjata inglise stiiliguru Gok Wan oma imagomuutmise saates just keha heastamist tulipunkti pane.

Võta rahulikult aega, mine peegli ette, riieta end lahti ja vaata ennast. Ilmselt on ka viimane aeg oma keha tänada selle eest, et ta on olnud truu kaaslane ja üle pidanud elama kõik sinu poolt talle tekitatud jamad. Viimaste sekka kuulub nt suitsetamine, liigne alkoholi tarbimine, ööde viisi pidutsemine, ilma puhkamata töötamine, keha halvustamine, jubeda toiduga toitmine, liiga vähene liikumine, teiste kehadega võrdlemine, isegi ebasobivatesse riietesse riietamine.

Tõota oma kehale, et tänasest hakkad teda armastama just sellisena nagu ta praegu on, hellitad teda parima toidu, piisava füüsilise koormuse, heade mõtete, sobivate riietega. Su keha on väärt parimat, sest ta ju töötab ainult sinu jaoks.

Kui tunned, et see on Su jaoks alguseks liig, siis tee väikest eksperiment ja mine kuhugi, kus liigub palju rahvast ning jälgi looduse mitmekesisust. Iga inimene on erinev oma figuuri, näo ja suuruse poolest ning see teebki elu nii huvitavaks. Kui igav oleks küll elu kui kõik naised näeksid välja Heidi Klumid ja kõik mehed nagu Brad Pittid. Maailm vajab seda mitmekesisust: pakse ja saledaid, pikkasid ja lühikesi, musti ja valgeid.

Milleks kulutada oma väärtuslikku aega ebareaalsete ja mõttetute unistuste peale? Olles sündinud 160 cm pikkusena vaevalt sul õnnestub kasvada 180-seks või olles loodud tugevama kehaehitusega on väga keeruline muutuda balleriiniks. Mis sest sa pole oma ideaalkaalus (kes garanteerib, et sa seda kunagi saavutad), riieta oma praegune keha kaunilt.

Minnes shopingule, ära lase ennast häirida numbrist etiketil, loeb ainult hästiistuvus ja kui mõni meeldiv ese ei sobi su kehaga, ära alusta keha süüdistamisega. Probleem on pigem esemes, sest see on valmistatud tootja poolt mingile müstilisele keskmisele ning toota kõigile ühtemoodi sobivat eset on tõesti Heraklese ülesanne. Proovi uusi esemeid, kuni leiad enda jaoks ideaalse ning ära lepi vähemaga.

Armasta oma keha nagu oma kalleimat vara.

No comments:

Post a Comment