Monday, February 8, 2010

MILLEST ALUSTADA?

Nii uskumatu kui see tundub, siis esimene võtmesõna oma personaalsuse leidmisel on teadlikkus ja leppimine iseendaga. Seni kuni on säilinud väärastunud minapilt ja keskendumine enda "vigadele", on väga raske ennast hästi tunda ükskõik kui kaunis riietuses, sest alateadvus räägib teist keelt ja ennast nähakse peeglist mitte oma tegelikus suuruses ja ilus, vaid moonutatult.

Me oleme niivõrd mõjutatud meedia ja reklaamide poolt pealesurutud iluetalonidest, et võrdleme ennast igal võimalikul juhul fotoshopitud kaunitaridega ning otsime enda vigu. Huvitav, kas sa ennast kogu aeg võrdled nt olümpiavõitjatega? Ei. Kuid miks siis seda teha supermodellidega, kui need kuuluvad enam-vähem samasse klassi (nimelt neid on sama vähe). Muide, ka omaaegne esimene supermodell Twiggy pidas ennast teismelisena lausa peletiseks.

Tihti on madala enesehinnangu põhjuseks kunagi minevikus kellegi poolt tehtud kriitiline märkus ja see varjutab siiani meie minapilti. See inimene kindlasti enam ei mäletagi midagi sellist ja ütlusele tagasi mõeldes, võiks eelkõige vaagida kui pädev oli antud isik otsustamaks kellegi välimuse üle ja miks ta seda üldse tegi. Vahest mõtlematusest, vahest armukadedusest, vahest lihtsalt kadedusest. Selle üle tasub järele mõelda, andestada nii endale kui ütlejale ja unustada.

Tasub üle vaadata kõik väärastunud uskumused ja teha lõpuks iseendaga rahu. Looduses annab iga olend endast parima, et olla see, kes ta on. Roos ei püüa olla tulp ja karikakar hüatsint. Milline iganes ka poleks su figuur, kasv ja nahatoon, andke parim, et olla see kes olete. See, mida siiani oled oma suurimaks puuduseks pidanud, võib olla just trump ja erilisus.

Riided aitavad esile tuua su erakordsust, kuid oma peas tuleb suurpuhastus teha ise. Lõpeta enda pidev maha tegemine ning vigadele tähelepanu juhtimine (nii mõtte kui sõnaga), see ei tee mitte kedagi kenamaks ega enesekindlamaks! Soovides olla enesekindel inimene, leia parem üles enda erilisus ja tee sellest enda trump.

No comments:

Post a Comment