Monday, February 15, 2010

MIS MA TAHAN MAAILMALE ENDA KOHTA ÖELDA?


Me teame, kuivõrd tähtis on välimuse õige esitlemine nii subjektiivses kui sotsiaalses tajus ning kuidas see mõjutab meie kehakeelt ja meeleolu. Nüüd, kus rollid ja nendega kaasnevad tegevused on kirjas (sa ju ikka tegid seda?), siis on aeg liikuda järgmise ülesande juurde. See on samuti veidi aega ja endasse süüvimist nõudev nagu eelmine ning eeldab rahu/vaikust ning paberit/pliiatsit.

Nimelt tuleb kirjutada kõrvuti kaks küsimust:

Mida peavad mu riided saavutama? Mida ma ise oma riietelt ootan?

Nüüd mõtle nende küsimuste alla välja nii palju erinevaid võimalusi kui vähegi pähe tuleb. Kas tahad oma välimusega tähelepanu äratada, muljet avaldada, isiklikke ideaale väljendada? See on enda imidži loomisel üks võtmeküsimusi. Antud hetkel  võltsile tagasihoidlikkusele kohta pole. See viimane pole tegelikult meie ühiskonnas vooruseks juba ammu, pigem takistavaks teguriks, aidates kaasa eestlaste põhihirmule - "mida teised minust arvavad?".  Ma võin öelda suure saladuse: kõik on nii ametis selle küsimuse genereerimisega, et teistest ei arvatagi suurt midagi. Muidugi võib see hirm olla ka eestlaste üks suur liigse kriitilisuse põhjus ja sellest tulenevalt ka anonüümse õeluse. Ise ei julgeta elada ning hirmutame oma halva arvamusega neid, kes seda julgevad. Loodan, et sina seda pole.

Lähme edasi, võimalikud  vastusevariandid:

* tahan enda tunda oma riietes mugavalt, kuid elegantselt.
* tahan olla isikupärane ja seda ka näidata maailmale.
* tahan näidata, et olen maitsekas ja haritud.
* tahan mõjuda loomulikult.
* tahan mõjuda sõbralikult, usaldusväärselt, kuid siiski ka iseteadlikult. jne.

Kõige olulisem on kindlaks teha, kes sa ise oled ja mida sa tahad, ainult nii saab oma soove ellu viia. Ainult endas selgusele jõudes, saab endast ka maailmale soovitud sõnumi anda.

Seda ülesannet on hea teha läbi mitu korda ja seda paaripäevaste vahedega. Tee harjutust seni, kuni tunned, et kõik on kirjas. See nimekiri ei ole tegelikult ju sugugi ainult riietest - neid samu soove on võimalik elus paljudele aspektidele üle kanda ning õpetab meid jõudma elus kõige olulisemani - iseendani. Jõudu!

Pildi asukoht siin.

No comments:

Post a Comment