Friday, February 12, 2010

2010 AASTA KEVAD-SUVETRENDE UUDISTAMAS

Õues möllab sajandi lumesadu ja alles lõppes -20 kraadine külm ning tundub, et lund jagub juulini, kuid mida pakuvad juba meie rõivakaupmehed? Loomulikult värskeid kevad- ja suvekollektsioone. See, mis võib ennast õigustada Kesk-ja Lõuna-Euroopas, tundub meie kontekstis täiesti kohatu (loomulikult käib ju sama ka juulikuise talvekollektsiooni kohta, ma nimelt ei tea midagi ebamugavamat kui proovida higistava keha peale villaseid riideesemeid). Huvitav oleks kohe veeta päev mõne suvestange juures ja vaadata, mitu inimest tõemeeli ostab omale õhulise suveseeliku.

Mingeid kardinaalseid üllatusi küll polnud näha ei lõigete ega ka värvide osas. Oli mõned tõeliselt ilusat oranži värvi pluusid- seelikud (kujutan neid elavalt ette pruuni ihu ja kuuma ilmaga), palju neutraalset halli, beeži, musta ja valge , sekka juba mitu hooaega näha olnud fuksiat. Viimane on väikses koguses neutraalsete (eriti hallide) esemetega väga kena, kuid eeldab ka head päikeselist jumet.

Põhilistest trendidest on ilmselt juba netis küll ja küll ülevaateid tehtud, kuid minu suvine lemmik, mis möllab ka sel aastal täiega, on vana hea meremeheteema. Kõik need triibud, valge-sini-punase kombinatsioonid toovad meelde tõelise Vahemere meeleolu ja kuuma mereäärse rammestava suvepäeva, kus jälgid rannapromenaadil lemmikkoksi nautides jahte. Lotakas triipudega meremehekampsun on kindlalt enda “vaja saada”- listis.

Jalanõudest torkas silma sandalettide rohkus – tegelikult on need tõeliselt elegantsed, jalasõbralikud ning paljukantavad jalavarjud, sobides nii pika peokleidi, linapükste kui lühikese suvekleidiga. Vähemalt ma ise ei kujuta suve ette ilma sandalettideta. Kollektsioonid pakuvad ka palju suvesaapaid ja tegelikult on need väga lahedad, kuid kuuma ilmaga ma oma varvastele seent nende sees küll ei hautaks ja me saame oma kliimas saapaid kanda niigi tüdimuseni, niiet vähemalt paar kuud võiks siiski varbaid tuulutada. Kuhugi ei ole meie juurest lahkunud platvorm ja see on tulnud sellesse suvesse veelgi pöörasemana kui kunagi varem. Lühikese inimesena mulle see vorm meeldib, kuigi ma ei hakkaks pikalt heietama teemal “imelikud liigutused keset tänavat”.

Lõiked? Valdavalt suhteliselt kehasõbralikud ja naiselikud oma voltide, vabaduse, ruumikuse ja arhitektuursusega. Laiad ülaosad peidavad mõnusalt kõik voldikesed ja näivad väga stiilsed koos kitsama alaosaga.

Vaatamata mõne eseme ahavatlusele, ma siiski ennast sellest täistalvevormist lahti ei kiskunud ja proovima midagi küll ei läinud. Talvel riieteost on küll ainult kangelastele, ootan soojemat ilma ja vähemaid riideid, riskides võimalusega, et mõned lemmikesemed on juba leidnud selleks ajaks omaniku. Soovitan siiski leida paar tundi aega ja uusi kollektsioon just praegu vähemalt vaatama minna, sest siis on aega rahulikult mõelda, mida te oma suve- ja kevadriiete täienduseks vajate ning palaval suvepäeval mitte leida eest juba tühjad letid ning avastada oma kurvastuseks, et lemmikkleidi sobiv number on juba läinud.

Pilt on võetud fantastilise Austraalia stilisti Jane Roarty pildikogust.

No comments:

Post a Comment