Tuesday, November 8, 2011

Giovanna Battaglia

Otsustasin teha blogisse väikse seeria moeikoonidest. Valik on täiesti subjektiivne ja isiklikust sümpaatiast lähtuv. Alustan ühest suurest lemmikust, kelle igat outfiti ma naudin omas stiilipeenuses ja selleks on Giovanna Battaglia. Tehes hommikul väikest uurimustööd, avastasin naljaga pooleks fakti, et tema sünnikuupäeva kindlakstegemine osutus mission impossible'iks,  aga ega ma väga ei pingutanud ka selle nimel (ja tegelikult pole see üldse oluline). Niiet kui mõni mu kallis lugeja seda teab, siis võiks kommentaariumis valgustada.

Ok, asume asja juurde - Giovanna näol on tegemist Itaalia meeste Vogue'i ehk L'Uomo Vogue toimetaja ning vabakutselise stilistiga. Kuni 28 aastaseks saamiseni töötas Dolce & Gabbana moemaja modellina. Hetkel elab ta hoopis NY-s koos Prantuse Vogue endise peatoimetaja Carine Roitfeldi (jteen ka temast väikse ülevaate) poja Vladmir Restoin-Roitfeldiga. Giovanna enda moeikoonid on Monica Vitti ja Audrey Hepburn. Ta on ka üks inimesi, keda me näeme tihti The Sartorialistis oma laitmatut itaalia maitset demonstreerimas, rääkimata muudest tänavastiiliblogidest.

Armastus moe, riiete ja stiili vastu algas Giovannal väidete järgi juba nö emaüsas (ema on ta ka maininud ühe enda moe-eeskujuna) ja väikese tüdrukuna oli meelistegevuseks Barbidele kleitide  õmblemine ja nendega moeshowde tegemine. Giovanna stiili üheks alustalaks on tema pikkasid jalgasid kaunistavad kõrged kontsad, suur armastus Birkini kottide vastu (jah, kes neid ei armastaks, ma küsin), erinevate stiilide miksimine jäädes samas mõnusalt minimalistlikuks. Vaatamata oma suurele värviarmastusele võib ta ilmuda hallis/valges/mustas mängides kõik ühele hullule kingapaarile või kotile ning mõjuda vägagi glamuurselt. Üldse on mäng erinevate aksessuaaridega tal vägagi "käpas", samuti erinevate trendide miksimine, muutes terviku vägagi eklektiliseks. Giovanna kasutab tihti samu riideid (erinevalt paljudest fashionistadest, kes tarbivad riideid vaid korra) ning muudab neid tundmatuseni lihtsalt lisanditega.

Üks viimase aja lemmikoutfite, mida on näha päris mitmes tuntud moeblogis (aga kleit on ka võrratu):
Veel stiilinäiteid: 

Tegemist on siis ühe värvika isikuga, kes pakub palju inspiratsiooni ning kes oskab kasutada enda intuitsiooni suurepäraselt oma look'ide loomisel ja kellest võib riietumisel parimas mõttes eeskuju võtta.

Piltide asukoha saate teada pildile klikkides. Üks kena pilt Giovanna on veel mu blogi varasemates sissekannetes.

Katsetage teiegi julgelt erinevate välimustega ja pange selleks tööle oma intuitsioon ning nautige lihtsalt elu!

No comments:

Post a Comment