Saturday, November 12, 2011

Anna Wintour

Järgmine stiiliikoon on  minu jaoks Anna Wintour. Annast olen ka varem kirjutanud seoses filmiga "September Issue", kuid selles sissekandes sai temast räägitud läbi konkreetse filmi.

Sündinud 3. novembril 1949 Inglismaal, on ta alates 1988 olnud USA Vogue'i peatoimetaja, olles juba 21 aastasena alustanud Inglise Harper's and Queen'i moeosakonnas. Nõudes oma alluvatelt parimat, on tema hüüdnimi Tuuma-Anna, mis iseloomustab tema hävitavat võimsat energiat ja ilmselgelt pole tema elu eesmärgiks meeldida kõigile. Tema intrigeerivast käitumisest, ajakirja juhtimisest ja isiksusest võiks ilmselgelt kirjutada paksu romaani, kuid antud sissekande eesmärk on pigem tema personaalse stiili valgustamine. Muide ka tema elustiil on muljetavaldav - pidudel ta üle 10 minuti ei viibi, läheb magama juba kell 10 õhtul, et tõusta 5.45 mängides kõigepealt tunni tennist ja siis lastes end professionaalidel ilusaks teha.

Oma bob-lõikust on ta kandnud alates 19 eluaastast ja juba selline meelekindlus jäädes truuks ühele kindlale stiilile näitab tema vankumatust. Samuti on tema teine kindel firmamärk mustad suured päikseprillid (pidev prožektorite all viibimine võib mõjuda vägagi silmanärve kahjustavalt ning prillid on täiesti vajalik "töövahend").

Riietumise märksõnaks on less is more. Ta on kõike muud kui ekstravagante ja ka trendikus ei ole just iseloomulik, pigem kvaliteet, keha järgiv lõige, minimalism. Armastab väikest mustrit, trentši-laadseid mantleid, paatkaelust, ilma käisteta kleite,  mantlitel suuri karusnahkseid kraesid, põlvini pikkust,  kolmveerand varrukaid, terava nina ja peenikese kontsaga jalavarjusid ning suuri lühikesi kaelaehteid. Anna võiks mõjuda isegi veidi igavana kui ta ei oskaks nii suurepäraselt mängida aksessuaaridega (mis on iseloomulik kõigile stiiliikoonidele ja soovitan ka oma lugejatel tungivalt see ära õppida - eestlaste riietumise üldpilti iseloomustabki vähene oskus end muuta lisanditega huvitavaks) ja seda just käevõrude ning kaelaehetega. Käekotte näeb tema käevangus haruharva, kui siis pigem midagi väikest ja nö ümbrikukujulist.
Kõigi loomaõiguslaste meelehärmiks armastab ta nagu suur enamik moemaailmas tegutsejaid, karusnahku ja promeneerib pidevalt naaritsas, tšintšillas või mõnes muus "karvas".
Kokkuvõtvalt võib öelda, et Anna stiil näitab tema sihikindlust, tugevat iseloomu ja mõjuks kujunemata isiksuse puhul "vanamutilikult", kuid tema teeb suurepäraseks. Samas näitab ka kindla peale minekut, hirmu muutuda naeruväärseks ja vähest spontaanust. Mu enda stiil sarnaneb päris palju tema omale ja enamikke ma tema riideid kannaks suurima hea meelega.
 
Mõnusat päeva ning olge julged näidates oma tõelist isiksust!

No comments:

Post a Comment