Tuesday, April 6, 2010

Ole enda vastu kena

Meil kõigil on aegajalt mõni tõeliselt halb päev - ilm on kehv (nagu täna: sombune, rõõmutu ja porine), keegi ütles midagi ebameeldivat või said halva uudise jne. See lihtsalt on nii ja tegelikult on see isegi tore, sest muidu me ei suudaks ju rõõmustada ka hea üle.
 
Minu soovitus - kui tunned ennast tõeliselt kehvalt, tuleb ennast riietada maksimaalselt  hästi. Pole mingit mõtet halba päeva veel halvemaks teha koledate riietega. Mõni rõõmsavärviline sviiter, kleit või seelik päästab tihti halva päeva ja kui sinna juurde panna veel lemmikehe, on tuju kohe parem.

Su riided võivad öelda su kohta ilusaid asju ka siis, kui sa ümbritsevas maailmas midagi rõõmsat ja ilusat ise ei näe. Meid võivad pahadada miljon pisiasja (uudised - neid ei soovita me tegelikult üldse vaadata ega kuulata, halb hinne, ülesöeldud töökoht, kallima poolt mahajätmine) ja rikkuda me tuju kas paariks minutiks, paariks tunniks või paariks päevaks, kuid olles hästi riides, on võimalik vähemalt oma riietusega mõni naeratus välja teenida. Sellepärast ongi oluline teadlikult oma garderoobi eest hoolitseda ja mitte jätta seda pelgalt õnneasjaks.

Jumala eest, kui keegi teeb välimuse kohta komplimendi, ei ole vaja hakata seletama, kust asi osteti, mis maksis, kui vana on jne. Ütle lihtsalt:"Tänan!". Sa oled väärtuslik ja luba seda ka teistel endale öelda.

Ütle seda ise ka endale ja mitte ainult korra. Ole enda vastu sõbralik, südamlik, heatahtlik, lausa armunud. Ei tea kes siis veel peaks seda tegema?!

Naudi oma elu!

Pilt http://thesartorialist.blogspot.com/

2 comments:

  1. Kui ma seda pilti esmaskordselt Sartorialistis silmasin, olin absoluutselt lummatud sellest punasest värvist. Kaunis, nii kaunis!

    ReplyDelete
  2. Ma olen endale kogu aja proovinud "valetada", et mul pole seda keepi meie kliimas kuskil kanda, kuid see lihtsalt kummitab mul peas.

    ReplyDelete