Friday, April 16, 2010

Mis teeb meid tegelikult vastupandamatuks

Räägitakse, et tõeline ilu algab seestpoolt. Kuidas seda mõista? Olen kohanud oma elu jooksul päris palju inimesi, kes on väliselt perfektsed, kuid mingil põhjusel äärmiselt ebahuvitavad ja ilmetud ning samavõrra vastupidiseid juhtumeid, kus välise atraktiivsusega on nagu on, kuid inimene on tõeline magnet.

Näide ammustest aegadest, kus oli koos seltskond noori kenasid inimesi ning üks kiilakas suure õllekõhuga umbes kuuekümnene meesterahvas. Mul ei lähe vist kunagi meelest, kuidas kõik seltskonna noored naised olid täiesti lummatud sellest nende jaoks ilmselgelt vanamehe eas olevast mehest välja tegemata kõikidele ühiskonna edu ja ilu nõuetele vastavatest noormeestest. Lihtsalt hämmastav!

Mis on siis see müstiline tõmme ja seesmine ilu? See on see paljuräägitud veetlus ehk karisma, kuid vastupidiselt enamiku arvamusele, et karismat kas on või ei ole, olen arvamusel, et see on meil kõigil olemas. Lihtsalt osad inimesed julgevad iseenda tõelist olemust teistele välja paista, kuid suur enamik peidab seda enda sisse. Nad vahest ei ole isegi teadlikud oma veetlusest. Karismat on võimalik arendada. 

Sisemiselt kaunis inimene on enesekindel ja teadlik, kes ta on. NB! Mitte segi ajada ülbusega, sest see on lihtsalt enesekindlusetuse mask, mida on mugav ette tõmmata. Kõndides ringi "ära puutu mind"- näoga on hea ja julge olla ning ega ikka naljalt torkima ei tulda. Tean, mida räägin, sest olen ka ise ennast sellega riietanud.

Enesekindlal inimesel on selg sirge ja silm särav. Särav silm kaunistab igaühte rohkem kui seda võib teha ükskõik kui kallis Diori haute couture kleit või uusimal tehnoloogial toodetud iluseerum. Karismaatilise inimese tuppa tulles lööb terve tuba särama. Enesekindel inimene kiidab nii enda kui maailma heaks sellisena nagu need on ja ei suru peale oma mina. Selge on see, et soovides olla stiilne, on karisma arendamine hädavajalik. Ausalt öeldes ei tea ma ühtegi stiilset inimest, kes ei julgeks oma sisemusel särada lasta.

Kuidas saada enesekindlaks, on kirjas lugematutes raamatutes ning õpetatakse kursustel ja sellel ma pikemalt ei peatuks. Kindlasti kasvab enesekindlus aastatega, eriti, kui sellega tööd teha. Soovitan seda arendada, sest ühel hetkel võib väline sära meid maha jätta vaatamata kõige kallimatele iluprotseduuridele ja -lõikustele, kuid sisemine sära saadab meid viimse hingetõmbeni juhul, kui oleme osanud seda arendada.

Treeni ennast veetlevaks, sest see on stiilne!

Pilt http://hitchcockblonde.tumblr.com/

No comments:

Post a Comment