Tuesday, April 13, 2010

Tähtsad kõrvalosatäitjad

Olen juba varemgi maininud detailide tähtsust riietuse juures ning lisaks riiete enda detailidele on olulisimad stiilikujundajad aksessuaarid. Viimastest on ilmselt juba piisavalt kirjutatud, omalt poolt soovitan pöörata tähelepanu mõnele olulisemale punktile.

Aksessuaaridega on kõige lihtsam teha oma riietus nö endalikuks, muuta sõnumit ning ka anda uus moodne ilme. Aksessuaaridega on võimalik ühendada omavahel esmapilgul sobimatud rõivad (nt punased kingad rohelise kleidiga - pane kaela sobiv rätik, kinnita vastav vöö ning veel mõni ehe  ja voila'). Riietusele annabki ühtsuse selline ringi moodustamine ehk kingad, kott ja ehted on samas võtmes (ei tähenda, et kõik ühte värvi - see on küll kõige lihtsam variant, vaid pigem võrdses "kaalus" ehk stiilis).

Soovitan aksessuaare koguda nagu kollektsiooni ning väljapraakimisega olla ettevaatlik, sest just vintage asjad on eriti hinnatud ning tänaseks tüdimuseni kantud ehe võib nt 5 aasta pärast jälle olla just see õige. Minu lemmikud on siidirätikud ja olen neid kogunud sekkaritest ja kirbukatelt - super kohad heade aksessuaaride saamiseks. Kahjuks vähemalt Tallinna omad on viimasel ajal alla käinud ja häid leide teha on pea võimatu, seda rohkem meeldib mulle seda teha mujal. Kui on võimalust, siis ema ja vanaema karbid on ka suurepärased aarete leidmise kohad. Sorry, ema, kuid ma ei kavatse vähemalt lähitulevikus su kaelakeesid tagasi anda  :). Aksessuaarid ei pea olema moes, vaid just isikupärased.

Aksessuaaride puhul kehtib eriti ütlus "Less is more" ehk ära riputa kõike omale külge, vaid anna ühele peaosa ja teistele kõrvalosad, mis aitavad sellel ühel esile tõusta. Mille eest ma veidi hoiatan on stiil "igas sõrmes mitu väikest kuldsõrmust ja palju odavaid ketikesi kaelas" - jätab labase mulje. Samuti on ohtlik lõks stiilielementide üleküllus.

Aksessuaarid annavad enim infot su tegeliku olemuse kohta, niiet mõtle rahulikult läbi kas oled rokkar, daam või boheem ja nendega on seda mängu ka kõige lihtsam mängida ning võid olla soovi korral iga päev "uus". Nad võivad teha tõsise riietuse kergemaks ja vastupidi, meheliku naiselikumaks ning vastupidi ehk ying ja yang riietuses.

Praegu on väga moes ka igasugused isetehtud ehted ja mida suurem, seda parem, osavnäppudel on tõeline pidu. Minu hetke lemmikud on suured kaelakeed nagu pudipõlled ja kavatsen vähemalt ühe sellise Marni-stiilis omalegi meisterdada.

Mõnusat kevadet ja naudi elu!


No comments:

Post a Comment