Wednesday, May 9, 2012

Proovige uusi asju


Olles praeguseks juba mõnda aega tegutsenud riietumisnõustajana, olen aru saanud, mis on minu kui konsultandi üks põhiülesanne. Nimelt suunata ja julgustada inimesi proovima erinevaid asju: uusi lõikeid, erinevaid värve ja nende kombinatsioone, täiesti tesitmoodi ehteid ja varemproovimata jalanõusid.

Meil on kinnistunud hästi konkreetsed harjumused ning valikud enda riietumisel ja päris keeruline on teha selgeks, et hoopis mõni muu lõige, seelikupikkus, värv, muster või kingakuju võib anda positiivse tulemuse. Ma olen näinud tervet rida umbusklikke nägusid kui ma soovitan mõnda varasemast kardinaalselt erinevat seeliku- või püksilõiget. Tihti tuleb kogu oma veenmisoskus kokkuvõtta, et neid esemeid inimesele selga saada. "See on kõigest seelik, üldse ei hammusta, igati turvaline ja võib kohe seljast ära võtta kui üldse ei meeldi ning igaveseks unustada. Samas saab tead, et see kindlasti ei meeldi, mitte lihtalt proovimata oletada." Jne, jne.

Siit ka mu tänase sissekande põhisoovitus: võtke julgus kokku ja minge pange jalga mõni ultramoderne püksipaar või proovige seelikut, mis lõikelt erineb täiesti varasematest. Te võite üllatuda ja näha, kuidas lihtsalt arvamus erineb tegelikkusest. No ja kui üldse ei sobi, siis ka seda saab teada, mitte oletada ning edaspidi sellist lõiget/mustrit/värvitooni vältida ja kaotasid oma elust ehk 5 minutit antud teadmise omandamiseks, kuid äkki on just midagi taolist see "õige".

Mina nt lasin täna Viru keskuse aatriumis L'Oreali tüdrukutel küüned ära lakkida - ülejäänud pärlmutterhallid ja sõrmusesõrme omad erkoranžid. Sobis mu oranži koti ja halli jaki ning pükstega. Nad on seal veel 2 nädalat, saab veel minna katseid tegema :).

Maailmas on nii palju asju, mida kogeda ja proovida ning kunagi ei tea, kuhu just järgmine "jaa" ütlemine meid viia võib.

Naeratage, see on kauneim ehe ning tänase ilmaga ka väga lihtne!

Pilt siit.

1 comment:

  1. Heee... see on tegelikult väga hea soovitus! Olen isegi avastanud väga kummalisi tegumoode, mis minu seljas on osutunud päris lahedaks ja nii mõnigi algselt kummaline ese on tulnud peale proovimist minuga poest kaasa! :)

    ReplyDelete