Monday, May 14, 2012

Vastandite veetlus

Üks mõnus stilistiline soovitus, mis annab toredaid tulemusi nii riietumisel kui kodusisustamisel või miks ka mitte - kasvõi aiakujundusel, on esmapilgul vahest sobimatute materjalide  ning uute ja vanade esemete omavaheline sidumine. Robustne glamuuriga, siid teksa ja villasega, kummikud pitskleidiga, moderne sisustuselement vanas interjööris või vastupidi, pärlid teksadega, villane kampsun või nahkjakk piduliku kleidiga, vintage moehittidega, romantiline seelik meestesärgiga - valik ja mängumaa on lõputu. Nt see tüdruk tundub seda mängu hästi oskavat:
Vastandite miksimine loob neid mõnusaid nüansse, mida me nii armastame, kuid paraku paljud hästi ei söanda, sest piir hea maitse ja ülevõlli keeramise vahel on õhkõrn. Saladus on kasutada ühte vastandit võimalikult napilt: ühest detailist piisab, et i-le täpp panna. Samas on sellise mängimisega väga kerge luua isikupära ja anda "elu" nii riietusse kui interjööri. Kui te vaatate kasvõi viimase aja eestimaiseid sisutuskonkursse, siis võidukad on just need kodud, kus on väga julgelt miksitud erinevaid stiile ja materjale.  Väike näide (sedakorda küll mitte Eestist):
Mu üks lemmikblogija, kelle kauneid pilt armastan nautida, tegi just sellise ekelektikanäitena  hea pildirea ühest Madridi kodust.

Nii riietumine kui sisustamine on tegelikult mõnus mäng, kus julgus ja väike vimka annab palju juurde. Muidugi on alati hea teha endale selgeks põhitõed jm baasteadmised, siis saab kõiki reegleid rikkuda ja tehagi seda teadlikult ning naudinguga. Inspiratsiooniallikatena on erinevad streetstyleblogid väga põnevad. Pilte on küll tore vaadata, kuid seejärel katsetage ka enda peal vastandite võimalusi ja võite avastada superkooslusi.

Pildid siit, siit ja siit.

Põnevat uut nädalat ja tundke elust rõõmu!

No comments:

Post a Comment