Wednesday, February 16, 2011

Isiklik signatuur. Mis see veel on?

Mõeldes mõnede tegelaskujude (nt James Bondi, Hercule Poirot' või minu pärast kasvõi "meeleheitel koduperenaiste") ning reaalsete inimeste (nt Karl Lagerfeld, Brigitte Bardot või Marilyn Monroe) peale, tuleb meile ilmselt silme ette väga konkreetsete väliste tunnustega isikud. James Bond ilma oma klassikalise ülikonna, väljapeetud ülbuse ja kuiva raputatud martiinita või Hercule Poirot ilma viimse detailini lihvitud välimuseta (eriti tema vuntsid, tugevad kulmud, kaabu ja jalutuskepp) oleksid lihtsalt tegelased mõnes filmis, kuid need detailid teevad neist need, kes nad on - kergelt meeldejäävad ning samas jäljendamatud isiksused. Just väiksed omapärased kiiksud teevad inimesed( antud juhul siiski filmitüpaažid) unustamatuteks ja ajatuteks.

Kuidas aga enda puhul avastada seda eripära ja teha sellest enda unustamatu "allkiri"? Üheks võimaluseks on leida oma välimuses mõni siiani tihti hoopis häiriv ja varjamistvääriv eripära. Nt ei kujuta me ette Cindy Crawfordi või kasvõi meie enda Tiiu Kuiki ilma omapärase sünnimärgita. See võib olla aga hoopis omapärane soeng vmt. Heaks näiteks on USA Vogue peatoimetaja Anna Wintoure oma bobisoenguga.

Kui me midagi enda välimuses omapärast ei leia, siis on vaja appi võtta välised vahendid. Lihtsaim viis on ehted. See võib olla vanaemalt päranduseks saadud või antiigiärist leitud uhke sõrmus, käevõru või kaelakee. Samuti "töötab" kunstnikult spetsiaalselt just teile tellitud ehe.

Aksessuaaridega on üldse lihtne. Kes on lugenud raamatut "Saatan kannab Pradat" (jah, just lugenud, mitte ainult filmi näinud - filmis see nõks ei tule välja), siis see peaks mäletama neid lõputuid valgeid Hermes'i rätikuid, mida "saatan" endale iga riietuse juurde külge sidus (koht polnudki oluline, lihtsalt ilma selle rätikuta ta keeldus kuhugi minemast). Signatuurne aksessuaar võib olla käekott, jalanõud või miks ka mitte - kindad.

Isikliku personaalsuse puhul võib rääkida ka mingist joogist ( James Bond oma kuiva segatud martiiniga või Anu Saagim šampusega), mida alati väljas olles tellid või mõni söök, mis on just teile omane. See võib olla ka mõni käitumisjoon, kas käepigistus, naeratus või uksest sisenemine. Ühesõnaga - mis iganes, kuid just teile omane väike "kiiks".

Signatuur on välimuse järjekindlus, personaalsus ning jätab meid teistele meelde. Enda signatuuri üle tasub mõtiskleda ja leida endas üles just see "midagi", millega ennast meeldejäävaks teha.

Naeratust teie tänasesse päeva ja nautige võrratut karget ning päikeselist talveilma!

2 comments:

  1. Samal teemal Garance Doré siin :

    http://www.garancedore.fr/2011/03/17/ma-signature/

    ReplyDelete
  2. Jah, kuid paljud meist prantsuse keelt vabalt loevad :). Ma ju ei kirjutagi siin midagi põhjapanevalt uut, lihtsalt tuletan meelde vana.

    ReplyDelete