Tuesday, February 15, 2011

"Kuidas olla jumalik" by Caroline Cox

Tahtsin jagada oma kallite lugejatega ühte äsjailmunud stiiliraamatu lugemiskogemust, millest on küll juba kirjutatud, kuid hoolimata sellest teen ka omapoolse väikse kokkuvõtte.

Alustaksin selle raamatu puhul välisest poolest - kujundaja on küll olnud väga tasemel. Raamat pakub tõelist silmailu oma kaanekujunduse, roosa järjehoidja, pildimaterjali, paberivaliku ja sisulise liigendatusega. Väga naiselik ja stiilne, minemata läilaks. Mõnus käes hoida ja nautida pimedal ning külmal talveõhtul nagu raamatuski soovitatud klaasi veini ja karbi šokolaadiga.

Sisulise poole pealt minu ootused väga kõrged just ei olnud ja ilmselt just seetõttu tegelikult üllatas päris positiivselt. Ma ei tea kui palju on minu blogi lugejate hulgas inimesi, kes kõiki erinevaid trikke ja nippe, mis kasvõi naisteajakirjades ilmuvad, reaalselt kasutavad. Enda puhul võin öelda, et vahel loen need läbi, kuid enamiku unustan sealsamas.

Antud juhul ongi tegu natuke nagu paksu naisteajakirjaga, kus kõik need nipid on kenasti kokku kogutud ja esitatud mõnusa süsteemsusega, puudutades päris paljusid erinevaid teemasid. Tavalise meigi-, dieedi- ja riietusnippide kõrval jagatakse teadmisi, kuidas flirtida, olla sisemiselt glamuurne, mõjusalt ruumi siseneda ning kõneleda nagu tõeline staar.  

Tuleb tunnistada, et olen paar soovitust võtnud ka enda igapäevasesse arsenali ja paari teist  nõuannet otsustanud kasutada sobival juhul. Kindlasti on siin häid soovitusid neile, kes on nö avaliku elu tegelased ja on seega teiste pideva tähelepanu all. Tulevased staarihakatised võiksid küll sealt ühte-teist kõrva taha panna.

Selge on see, et ega nüüd nii lihtsalt ka jumalikuks ei saa ning kopeerimine mõjub tihti võltsilt, sest  me oleme kõik omamoodi unikaalsed, aga igatahes saab antud raamatut lugedes vähemalt positiivse emotsiooni, mis polegi nii vähe. Läbi raamatu käib aga üks ühine joon: teadmine, et elu on eelkõige mäng, mida võiks mängida mõnuga, enda reeglitega ja võimalikult pingevabalt. Püüe olla Marilyn, Brigitte või Audrey teeb meist parimal juhul haleda klooni, kuid olles ehe Signe, Katrin või Merle, teeb meid eriliseks.

Olge siis rõõmsad, sest rõõm teebki meid kõiki jumalikuks!

No comments:

Post a Comment