Tuesday, April 19, 2011

Heade vanade tõdede meeldetuletus

Arvestades inimese mugavust (antud juhul pean silmas vanade sissekannete kas unustamist või mitte lugeda viitsimist), siis arvasin, et on paras hetk meelde tuletada paar olulist tõsiasja enne omale garderoobitäienduse tegemist:

1. Ostke omale lahendusi mitte probleeme. St, et ostke seda mis sobib juba olemasolevaga ja mis loob neile esemetele juurde kandmisvõimalusi. Naistele meeldib leida mingi ese, mis on "eriline" ja tohutult "vajalik",  kuid mis ei sobi mitte millegiga juba kapis olevaga kokku. Ese, mille juurde on vaja kingi, kotti, vööd (ok, see on veel väike asi) või tervet hunnikut uusi riideid, pole lahendus, vaid probleem  ja see tasub jätta kauplusesse.

2. Kui ese juba proovikabiinis pole päris "õige" ehk tekitab ebamugavust ja sunnib mõtlema millegi ümbertegemisele, jätke ostmata, sest elu näitab, et see ei muutu ka kodus mugavamaks.

3. Vaadake enne kauplusse minekut üle oma olemasolev rõivavaru, proovige selga ja mõelge, kuidas seda värskendada uueks hooajaks mõne vajaliku esemega nagu nt uued kingad, käekott, vöö, ehe või uus jakk. Pole vaja osta tervet kuhja uusi esemeid igaks hooajaks, piisab täiesti mõnest trendikast detailist, et anda endale uus ilme ning olla valmis minemaks vastu kevadele-suvele. Vahel aitab ainult paarist mõnusast asjast. Ja tehke seda varakult - uskuge, et siis kui juba suur suvi on käes, on ka numbri- ning mudelivalik kauplustes oluliselt kahanenud. Niiet tasub kaaluda, kas ka siis on olemas sobivad rõivad kui õues üllatab jälle 30 kraadine kuumus.

4. Olles vähegi ebastandartsema kehaga, on vähemalt Eestis mõistlik leida endale hea õmbleja või veel parem - seda ise õppida tegema, sest see aeg ja raha, mis kulub tühja tuule tallamisele kauplustes ja "peaaaegu" esemete ostmisele, jääks millegi vajalikumaga tegelemisele.

5. Aeg, mis on kasutatud iseenda keha tundmaõppimisele, on targalt veedetud aeg ning annab tulevikus  head "kasumit".  Ei maksa arvata, et kui sirge kottkleit pole 10 esimest korda sobinud, hakkab 11.-ndal korral sobima, sest liivakellale ja pirni figuuriga naisele need lihtsalt ei sobi ning selliste kleitide jätkuv selgaproovimine on väga mõttetu. Tehke ära eeltöö endale sobivate lõigete, värvide ja mustrite osas ning shoping muutub hulga tõhusamaks.

Mõnusat kevade algust ning olge kaunid!

No comments:

Post a Comment