Wednesday, February 27, 2013

Kevadised tuuled rõivakauplustes

Vähemalt Tallinnas on täna täiesti korralik varakevadine ilm koos veevulina, soojendava päikese ja linnusäutsuga hoolimata sellest, et kalender näitab siiski alles veebruari viimaseid päevi. Igatahes tundus igati sobiv päev teha väike uudistamistuur tutvumaks  uue kevad-suvise rõivavalikuga meie paaris suuremas kaubamajas. Asjaolu, mis mind jätkuvalt imestama paneb, on veebruaris müügile ilmuvad linased käisteta kleidid, pikk voogav siid nii seeliku kui kleidi näol, plätud jmt kesksuvevarustusse igati sobiv kraam, kuid meie kliimas on ainult kliimapagulased sellise valiku praegused potensiaalsed ostjad. Või mõni eriti ettenägelik ja planeeriv inimene. Või lihtsalt emotsionaalne ostja. Mingil põhjusel ei arvestata kaubanduses meie kliimaga, kus on tihti kuni juunikuuni vaja siiski soojemat nö üleminekurõivastust. Ok, ma saan aru Kesk- ja Lõuna-Euroopa tootjatest, kus talv on nagu meie kevad (vahel isegi nagu suvi) ning nad ei hakka siiakanti spetsiaalselt kollektsiooni tegema, aga miks lähevad sellega kaasa ka kohalikud tootjad?

Niiet, kallid daamid, südasuvise varustuse saab juba täiesti kätte (kuigi kui mõelda eelmise suve peale, siis kui palju seda vaja just on?), aga hätta võib jääda nt korraliku kevadmantli leidmisega. Või mõne soojema trikotaažkleidi-tuunika soetamisega.

Mis siis trendidest silma torkas? Iseenesest suhteliselt mõistlik ja kantav valik, kuid suuri muutusi nüüd küll midagi eriti polnud. Ruulis täiega meremehestiil ja väga palju tumesinise erinevaid kombinatsioone, väike vanaemade noorusest pärit muster pluusidel ja kleitidel, värvilised kingad. Värvidest rohelist, oranži ja punase vahelist tooni (mida päevitamata ihul on küll keeruline ette kujutada), tavalist kirgast sinist, mererohelist, kollast ja fuksiat. Seda viimast mahedamana kui varasemad aastad on pakkunud. 

Silma torkasid erinevad chanel-stiilis jakid, millistel on palju kandmisvõimalusi. Saab kasutada nii vabal ajal, tööl kui ka pidulikumal üritusel ja olenevalt materjalist, kasvõi aastaringi. Stiilinäited: 
Sellise jaki endale soetamine on küll hea ost, sest kasutusala ja -aeg on päris pikk.

Hea küll, varsti tüütavad meid selle kevad ja suvemoe ülevaadetega nagunii kõik ajakirjad, naistele suunatud laupäevahommikused telesaated jmt kohad, niiet ma lõpetan tänaseks. Kuigi järgmise nädala ilmateade lubas külma naasmist, siis hetkel tõmmake kummikud jalga, pange päikseprillid ette ja nautige esimest lubavat kevadsooja!

Kõike kaunist!

1 comment:

  1. Tulin üle pika aja Sinu blogisse ja nii tore oli leida nii palju sisukaid postitusi :) Aitäh. Ma leidsin isegi endale nippe, kuidas oma Chaneli-stiilis jakikesi kanda.

    ReplyDelete