Friday, September 3, 2010

Õun ehk täidlane

Järgmine puuvilja-keha :) ehk õuna-tüüpi naine. Nii armas praegusel õunaajal.

Õuna-kujulist keha iseloomustab ümarus, eriti kõhu piirkonnas, kõrge või keskmine rind, kenad vormikad jalad, ümarad õlad ja lame tagumik.

Kõige olulisem on tähelepanu juhtimine eemale oma kõhupiirkonnast ja eesmärk on enese visuaalne pikendamine. Tuleb jälgida, et rõivad õlgadelt hästi langeksid, võimalikult sirgelt, detailid riietel kas rinnast kõrgemale või puusajoonest allapoole. Oluline on aksessuaaride kasutamine (suuremad ehted, sallid, peakatted).

Suurim viga, mis õunakujuline naine võib teha, on enda muutmine telgisarnaseks kuhjates  oma keha üle liigse kangaga. Lisaks suurerinnalised naised (ilmselt vähesest valikust kaubanduses) kannavad tihtipeale vale suurusega rinnahoidjat, mis laseb rinnad kõhule rippuma ja juhib veel rohkem tähelepanu täidlasele keskkohale. Vahest proovida leida hoopis netist sobiv rinnahoidja? On olemas netipõhised spetsiaalsed pesupoed suurema rinnaga naistele. Ilma proovimata on muidugi riskantne teha oste, kuid vahel on see ainus võimalus. Gok Wan soovitab ka korsetti, mis pidulikul puhul on igati hea mõte. Kes tahab ja viitsib, võiks seda muidugi ka muul ajal kanda - korsetiga istub kõik seljas paremini.

Tähtis on näidata enda parimat osa ehk kauneid jalgu ning vormida korraliku toestatud rinnahoidjaga endale ilus rinnakuju. Ilusa büstiga on võimalik demonstreerida enda kaunist dekolteed. Tegelikult on oluline tekitada endale keskkoht, sest see annab kehale kuju.

Kangastest on tähtis leida võimalikult hästi kukkuvad materjalid nagu trikotaaž, siid, peenvillane, kudumid, villane krepp. Paksud jäigad kangad lisavad kenasti volüümi juurde.

Mustritest on sobivad võimalikult abstraktsed ja peened mustrid, väikse värvikontrastiga, triibud pehmed ning hajusad.

Vältida tuleks suuri kraesid, taskuid, vööga esemeid, kõrget kaelust (teeb kaela lühikeseks), õlakuid, liiga kitsaid toppe.

Lõigetest on sobivad raglaan, kimono, V-kujuline kaelus, sallkrae, A-kujulised kleidid, seelikud, mantlid ja üherealised jakid. Püksid võimalikult sirged, kitsad, ilma sooniva värvlita; seelikud paanidega või lühemad ja kitsamad; pluusid lihtsad ja detailivabad. Õuna kehaga on suurepärane valik hõlmikkleidid, mis tekitavad keskkoha ka sinna, kus seda looduse poolt määratud pole.

Rippuvad sallid pikendavad visuaalselt ja juhivad tähelepanu keskkohalt eemale, samuti pikemad kaelakeed. Ehted võiksid olla üldse massiivsemad. Käekotti ei ole hea mõte kanda üle õla keskkoha peal, vaid allpool.

"Inetu Betty" ehk America Ferrera täies ilus:
Vaata lisaks: http://naine24.postimees.ee/3125197/kehatuup-oun-kuidas-riietuda Kuigi seda artiklit iseloomustaval pildil Oprah peaks olema küll hoopis liivakell :).

Ja sööge õunu, praegu on selleks parim aeg!

4 comments:

  1. Oehh... mina see õunake. Küll on kerge riietuda, kui olla kriipsujuku:). Aga tegelikult on poodides nii hea valik, et vabalt leian endale midagi ilusat, kuigi jah.. vahest meeldiks ka saledate tüdrukute riideid kanda.

    ReplyDelete
  2. Sul veab, ilmselt Itaalias on oluliselt parem valik kui meil. Samas rõõmusta oma ilusate jalgade üle - ma ei ole siiani ühtegi õunatüüpi kohanud, kel poleks ilusat säärejooksu.

    ReplyDelete
  3. ilma sooniva värvlita pükse on raske leida, mis ka allpoole puusi on kenasti ümber. tavaliselt on müüdavatel pükstel kas kitsas värvel ja allpool kenasti ümber, või paras värvel aga allpool puusi ripuvad :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täitsa nõustun. Tuleb kas lasta õmmelda (mis tasub ära kui on hea usaldusväärne õmbleja) või minna hoopis seelikute teed. Seelikud/kleidid pole meie kliimas külmad midagi (suurema külmaga ma kannan just seelikut paksude villaste sukkpükstega) ning tegelikut enamike naiste seljas ikka palju kenamad kui püksid. Hästiisituvaid pükse on üldse kõige keerulisem leida kui pole just standartkehaga.

      Delete