Friday, September 17, 2010

Jäätisetuutu ehk tagurpidi kolmnurk

Otsustasin sel nädalal oma pikaleveninud kehatüüpide-seeria lõpetada. Eilne lugejate huvi oli mulle tegelikult meeldiv üllatus, sest teema on ju päris spetsiifiline. 

Vahepeal leidsin Susannah ja Trinny poolt Daily Mailile kirjutatud artikli koos näidissoovitustega erinevatele kehatüüpidele. Nende klassifikatsioon on ikka eriti põhjalik (12 tüüpi) ja mina nii paljudega kedagi vaevama ei hakka. Alguses võib ka 5 tekitada paraja segaduse, sest mõned erinevad ainult paari nüansi võrra. Huvi korral võib pilgu peale visata siit

Niisiis - jäätisetuutu ehk tagurpidi kolmnurk. Nagu juba nimest võib järeldada, siis on tegemist tugeva õlajoonega, mis võib olla alakehast numbri võrra suurem. Talje tuleb esile nõrgalt ning puusad ja istmik on lamedapoolsed. Jäätisetuutu kohta kehtib enamik soovitusi, mis telliskivilegi.

Riietumise põhireegel antud kehatüübi puhul eeldab õlajoonele minimaalseid detaile, sirget ja selget siluetti ning tähelepanu juhtimist vööst allapoole.

Eesmärgiks on õlajoone vähendamine V-kaeluse, väikeste revääride, neutraalsete toonide ja kaela tagant läbikäivate paeltega topidega. Selle kehatüübi puhul on eriti oluline mäng mehelik/naiselik kontrastidega.

Riietest sobivad hästi lihtsa joonega pluusid, sirged kleidid (särkkleit, tuunika, tuppkleit), taskute ja puusadetailidega püksid, enamik seelikuid, pikendatud piht.

Vältida võiks 2-realisi jakke, satse ja volange, õlakuid, diagonaallõiget, suuri revääre, rinnataskuid, horisontaalseid õmblusi, väga peeneid tikk-kontsi ja õrnade detailidega kingi, heledat vööd, lillemustrit, paatkaelust, passet, kokkutõmmatud vöökohta, alt kitsenevaid  ja liiga liibuvaid pükse.

Mustritest on parimad geomeetrilised (triip, täpp, ruut, sik-sak) ning keskkohast allpool erksamad.

Kangastest sobivad hästi sirgeid ja nurgelisi kehajooni tasakaalustama kortsuline puuvill, siid ja linane, gabardiin ja siidsatään, üldse kroogitud kangad.

Ehetest on hea valik pikad kaelakeed, geomeetrilised autoriehted, etnilised mustrid.

Paljud modellid on sellise figuuriga, sest disaineritel on hea mugav sellele "riidepuule" (sorry, ma tõesti ei soovi kedagi solavata) oma loomingut teha. Näiteks Naomi Campbell, see Alexander Mcqueen'i kleit on nagu talle loodud (lihtsalt täiuslik):
Me kõik oleme kaunid, igaüks omamoodi. Tundma õppides enda paremaid ja natuke vähem paremaid külgi (nii sisemisi kui välimisi), saame juurde enesekindlust ning julgust ja võime elada paremat elu.

Vaadake lisaks: http://naine24.postimees.ee/3132973/soovitused-v-tuupi-figuurile-ehk-koonusele

Toredat nädalavahetust ja viibige võimalusel palju looduses, sest igalt poolt tuleb palju "seeneuudiseid"!

No comments:

Post a Comment