Thursday, September 16, 2010

Telliskivi ehk atleetlik figuur

Telliskivi (natuke karm öelda muidugi naisterahva kohta) iseloomustab eelkõige silmatorkava keskkoha puudumine, ühes laiuses õlad ja puusad, väike rind ja üldjuhul peened jalad. Tegelikult üks ideaalne modelli-figuur :).

Ilmselt kõige keerulisem koht on õlad, sest liigne õlgade rõhutamine võib muuta kogu üldilme väga maskuliiseks. Praeguse moejoone järgijatel telliskivi-tüübi esindajatel parim hetk just pole - nimelt soosib ju mood õlajoone rõhutamist ning kõrgemale toodud keskkohta nii pükstel kui seelikutel ning ka viimane ei ole sellele figuurile parim valik.

Riietumise üks eesmärk on saada kurve sinna, kus neid pole ehk luua illusioon puusajoonest ja büstist.

Büsti loomiseks on head erinevad ornamendid ja rüüžid (mitte väga suured) rinnal, samuti taskud jm detailid. Ülevalpool on soovitav kanda mustrilisemaid esemeid. Sirge joonega kehale mõjuvad kõige paremini geomeetrilised mustrid nagu ruudud, täpid, sik-sak jne. Kangaste valikul ettekirjutused puuduvad, kuid paremad on siiski hästi langevad.

Parimad lõiked on võimalikult sirged, kuid mitte lohvakad. Hästi sobivad vabalt langev särk-kleit, kehasse töödeldud jakk + lühike seelik, pikendatud piht, täiesti sirge kleit. Hea valik on ümar kaelus ja puusale langevad seelikud ja püksid. Samuti võiks rõhutada lühemate seelikutega oma kenasid jalgu. Peaks sobima ka praegu moes olevad tulp-seelikud, mis loovad ülavoltidega ümara puusa.

Vältida võiks liiga suuri satse ja volange, laiu kokkutõmmatud seelikuid (jälle praegu moes!), vöötatud pealisrõivaid, liiga liibuvaid rõivaid, hapra olekuga kingi, horisontaalseid õmblusi (lühendavad), õlapaeltega ülaosad, lillemustrit ja silmatorkavaid nööpe, ka diagonaallõiget.

Käekotid võiksid olla klassikalised ja geomeetrilised, vöö võimalikult samas toonis riietusega ning lõdvalt seotud ja ka ehted järgigu geomeetriat.

Hea näide sirgest kleidist ja ümarast kaelusest Hilary Duffi näol:
Michelle Williams jalgu rõhutavas ning rinda suurendavas kleidis:
 Renee Zellweger kaunis sinises kleidis:

Lisaks võib lugeda:  http://naine24.postimees.ee/3124125/kehatuup-ristkulik-kuidas-riietuda


Head läheneva sügise algust ja olge kaunid!

No comments:

Post a Comment