Friday, July 16, 2010

3 universaalset riietuseset

Olles päris pikka aega olnud igasuguse kirjutamisgeeniuse huviorbiidist väljas, võtsin vastu otsuse selle tegelasega jälle "sina"-peale saada ning teha kasvõi väikseid sissekandeid blogisse. Arvestades praegu valitsevaid troopilisi kraade, siis ega enda peas eriti midagi ei toimu ja tuleb võtta appi mõned abimaterjalid. Nt varemgi hädast välja aidanud Harper's Bazaari stiiliraamatu.

On mõned esemed, mis sobivad igas eas, suuruses ja figuurikumerustega naistele. Samuti on need alati rohkem või vähem nö moes ja aitavad suurepärased välja näha kui peas valitseb tühjus.

Esimene  universaalne riietusese on wrap ehk hõlmikkleit. Soovitavalt pehmest kehajärgivast trikotaažist töötab selline kleit iga kehatüübiga. Kõhn naine võib vajalike kumeruste tekitamiseks kasutada drapeeringuid ning kangemat materjali ning täidlasemad daamid peaksid kasutama sirgemaid siluette ja väga hästi kukkuvaid kangaid. Suurim pluss on, et hõlmikkleit loob optiliselt alati keskkoha, isegi kui sellega pole õnnistatud. Soovitan vaadata inspiratsiooni saamiseks Diane von Furstenbergi kollektsioone, kelle just selle kleidi kasutamine tegi kuulsaks.

Teine nö kõigile sobiv on (üllatus-üllatus, taas!) must pükskostüüm. Sellega ei ole võimalik eksida. Omalt poolt tahaks siiski hoiatada, et pükskostüümi võiks lisanditega tuunida naiselikumaks. Eriti just põhjanaabrite naiste puhul olen märganud liigset maskuliinsuse rõhutamist. Ilmselt on see lihtsalt sealse feministliku liikumise tulem, kuid muudab naised paraku hoopis keskksoolisteks ja ühiskonda terviklikumaks küll ei loo. Kuid see on hoopis teine teema. Naiselikud lisandid nagu kontsad, ehted, käekott ning meik on "kohustuslikud"  maskuliinsuse pehmendamiseks. Samuti on hea kriitilise pilguga vaadata püksipikkust - säär kukkugu kinganinale. Praegune püksimood soosib küll nö "kukekaid", kuid neid saavad endale lubada ikka väga pika jalaga siresääred ning korralik rätsepaülikond olgu siiski klassikaline.
Kolmas on ka mu enda lemmik - trentš. See ese lihtsalt sobib kõigega alates vabamast look'st kuni formaalseni ning jätab alati šiki ja hoolitsetud mulje. Pealegi on meie kliimas sellisel mantlil mõnusalt pikk tarbimisperiood.

Mõnusat suve jätku!

No comments:

Post a Comment