Monday, August 27, 2012

Keha kui elamise instrument

Ikka ja jälle olen ma, kallid lugejad, sunnitud pöörduma tagasi ühe teema juurde - nimelt enda keha aktsepteerimine siin ja praegu just sellisena nagu see on. Enda kehaga sõbraks saamine on enesekindluse baas ja ilma selleta võib riietuda tippmoemaja superloomingusse ja ikka end halvasti tunda.

Pole olemas "valet" keha, kuigi meid tahetakse erinevate ilu- ja naisteajakirjade ning meedia poolt laiemalt (reklaamid jmt) seda uskuma panna ning paraku on see isegi paljudel juhtudel edukalt õnnestunud. See on äri - muidu ju puuduks suur enamik ilu-, kosmeetika- ja sporditööstusest (julgen viimase kohta öelda "tööstus"), hõlmates erinevaid ilulõikusi (rasvaimu, rinnaimplantaadid, näo korrigeerivad lõikused jne), dieedipreparaate, spordisaale jne jne. Ma ei taha praegu väita, et see kõik on vale ja hoidke eemale. Üldsegi mitte, igal asjal on oma koht siin ilmas ja toetavate teguritena on ka kõik see vajalik ning  mina ei taotle ühegi sellise tegevuse lõpetamist. Probleem tekib kui täiesti kenad naised hakkavad kogu selle ajupesu taustal end nägema kuidagi puudulikena ja selline väärpilt on paraku kerge tekkima ning ma kohtan taolist vääruskumust päevast päeva. Ilmselt võivad enamik sama kinnitada.

Minu tänane soovitus ei ole nii radikaalne, et ma sunniksin teid kohe enda keha armastama  hakata kui see tundub esialgu võimatu eneseületusena. Alustage millesti lihtsamast - tänulikkusest. Katsuge enda keha tänada, et teil on võimalik nautida soojendavat ja energiseerivat päikesepaistet, kuulda muusikat, kõndida ja tantsida, tunda erinevaid maitsenaudinguid, seksida, näha lilleõisi või oma lapse naeratust, tunda siidi puudutust oma nahal. Kõike seda poleks võimalik kogeda ilma kehata. Hommikul kui olete dušši all, on mõnus tunnetada vett voolamas üle oma keha ja siis on paras hetk öelda ka paar tänusõna enda kehale. Keha on elamise vahend ja väärib tunnustust. Ilma kehata poleks elu, vähemalt mitte sellisel kujul.

Ühel ilusal päeval aga avastate enda üllatuseks, et järjest raskem on süüa toitu, mis ei anna energiat ja vajalikke toitaineid, lihtsalt vedeleda õhtute viisi arvuti ja teleka ees, tekib soov hoopis minna liikuma ja värsket õhku hingama, alkoholi joomine igal nädalavahetusel on ununenud ning unerežiim iseeensest muutunud optimaalseks. Miks see juhtub? Sest kuidas sa enda sõbrale teadlikult halba teed ja enda elamisvahendit žaboteerid. Muutused tulevad iseenesest ning ilma igasuguse liigse pingutuse ja higistamiseta. Lisaks märkate, et pole öelnud mõttes ühtegi negatiivset hinnangut enda kohta ja kuidagi on hakanud tervis paranema ning üleüldine energiatase tõusnud. Hmm, ja mis kõige huvitavam - ka riided sobivad ja on hakanud kenasti istuma ning nn "õigeid" riideid on kerge leida. Lisaks tundub maailm üldse parem koht elamiseks.

Olge tänulikud!

Pilt. 

No comments:

Post a Comment