Saturday, January 22, 2011

Mõningaid uitmõtteid seoses "kübaradraamaga"

 Vaatamata sellele, et muudkui räägitakse, et mis tähtsust on välimusel ja pole oluline ning muu selline silmakirjalikkus, piisab ainult ühest Rootsi riigivisiidil kantud peakattest kui ununevad kõik muud riigi tulipunktis olevad küsimused. Rootsi riigivisiidi tegelik tähtsus ja ülesanne on täiesti tagaplaanil ning isegi hr President isiklikult esineb kaitsekõnega riietuse teemal, valades sellega kõiki suhtekorralduslikke nõuandeid eirates (ära tee välja) ainult õli tulle. Facebookis on moekunstnike ja moeringkonnaga seotud inimeste hulgas suht ühene arvamus ja see ei ühti meie armsa Presideni omaga. Isegi mu moest mittehuvituv 14 aastane tütar arvas, et miks hr Ilves võtab sõna teemal, millest ta midagi ei tea?

Igatahes tõestas antud visiit veelkordselt Chaneli tuntud lauset: "Hästi riietatud naise puhul märkavad kõik naist, halvasti riietatud naise puhul räägitakse tema kleidist". Ilmselgelt on praegusel juhul suured staarid klieidid, kübarad ja mantlid. Tahame endale seda tunnistada või mitte, kuid välimus on sõnum ja visiitkaart nagu ma olen juba piisavalt palju rääkinud ja antud juhtum tõestab selle väite tõesust küll igati.

Mis siis Evelin nii valesti teeb, et see enamikku Eesti rahvast nii erutab? Ilmselgelt ongi see oma stiili puudumine. Antud juhul on ka näha, et head maitset raha eest osta pole võimalik. Teades veidi tagamaid, siis tegemist on veidi põikpäise persooniga, kes häid soovitusi ei soovi eriti kuulata.  Suvaline seltskonnatäheke vaevalt  kellegile korda läheks, kuid olles riiklik visiitkaart, on vaja oma ego maha suruda ja kuulata spetsialiste. 

Kõik me ei saa presidenti valides oma esidaamiks Michelle Obamat või Carla Brunit, kuid antud juhul oleks tõenäoliselt parim valik mitte iga "loomingu" tutvustamine, vaid klassikale (mis ei võrdu igavaga) kindlaks jäämine. Et selliseid "loominguid" välja kanda, on vaja tugevat isiksust, vahest nt Signe Kivi võiks selliste outfitidega olla maitsekas. Samuti on suur komistuskivi erinevate moekunstnike loomingu miksimine ja sellega täieliku ühtsuse puudumise loomine. Esileedi ei ole mingi moesaadik, vaid presidendi saatja, kes peaks olema taustal, aga mitte kogu aeg esiplaanil. Riigivisiidi ülesanne on siiski kahe riigi suhete korraldamine, mitte prouade klieididraamad.

Ma poleks sellel teemal oma blogis sõna võtnud, kuid siin on tõesti üks suurepärane näide, kui oluline on iseenda tundmine ja oma stiili leidmine, mitte iga "loomingu" või moesuunaga kaasa jooksmine. Õnneks meist enamikul pole tarvis viibida rahva silma all, kuid sellegi poolest tasub mõelda enda välimusega antava sõnumi üle.

Õppigem siis iseennast tundma ja seda ka oma välimusega toetama!

No comments:

Post a Comment