Friday, May 28, 2010

Garderoobi alustalad

5 eset, mis võiksid olla iga naise garderoobis:

1. Tume - eelistatavalt must või tume - pükskostüüm. Nii jakki kui pükse saab kanda eraldi lõputult kombineerides.  Kvaliteetne pükskostüüm võib päästa iga naise päeva, on alati moes ja sobib õigete lisanditega enamikel juhtudel hommikust ööni.
 2. Pliiatsseelik. See võib olla ka vastava kehatüübi puhul veidi A-lõikeline, kuid märksõnad on rafineeritus ja lihtsus. Siin kehtib ka sama, mis eelnevalgi juhul ehk kvaliteedi pealt kokkuhoid ei tasu ennast pikas perspektiivis ära. Neid seelikuid võiks olla võimalusel ka rohkem, kuid üldiselt on hea kui oleks kakski - üks heledam ja teine tumedam.
 3. Valge särkpluus. Oma lihtsuses mõjub nii pidulikul juhul kui ka puhkepäeval. Lõputu lisanditega kombineerimise mängumaa teksadest pika galaseelikuni ning tulemus on uskumatult seksikas. Valge särgi on teinud meisterlikult enda stiili alustalaks moelooja Carolina Herrera.
4. Ühed suurepäraselt istuvad teksad või teksalõikelised püksid. Soovitavalt sirged ja tumedad. Kommentaarid on liigsed.

5. Ja loomulikult - väike must kleit. Sellise kleidiga lihtsalt pole võimalik eksida ja ta ei vea sind kunagi alt. Victoria Beckham valdab kõigi nende esmete kandmist suurepäraselt ja oleksin võinud temast panna pildi iga eseme illustratsiooniks, kuid siis oleks vist saanud liiga ühe isiku keskne.
 Kõik need esemed olgu hästi istuvad, kvaliteetsed ja kui kauplusest ei leia, siis kasvõi heal õmblejal teha lastud. Nad teenivad sind kaua ja on seetõttu investeering. Neid esemeid kanntab soetada ka allahindluste ajal kallimatest firmakauplustest, kuid osta vaid juhul, kui kõik on perfektne. Need 5 eset lasevad moeesemetel enda taustal esile tulla, mõjudes tasakaalustavalt ning sobivad hooajast hooaega.
Minu nimekirjas leiaks muidugi veel 6. koha must polo, kuid see ei sobi kõikidele kehatüüpidele.

Tuleb tunnistada, et ka mul endal on siin nimekirjas puudujäägid ning asun neid likvideerima.

Olgem stiilsed, klassikaliselt!

3 comments:

  1. Teksad on ainuke, mis mul siit nimekirjast olemas on ja kleite on kõiki värve peale musta. Aga ainuke, mis mulle siit nimekirjast tõesti meeldib on pliiatsseelik, mis on minu arvates palju seksikam kui miniseelik või sügav dekoltee. Kahju ainult, et ma ise seda kanda ei saa.

    ReplyDelete
  2. Pliiatsseelik peaks tegelikult igale kehatüübile sobima. Isegi mu ema, kellel on suht suur puusa ümbermõõt, saab seda kanda kartmata tunduda puusakana.
    Algul see nimekiri mulle nii geniaalne ei tundunud, kuid lähemal süvenemisel on see suurepärane lubades olla nii klassikaline ja väljapeetud, moodsate lisaditega ülitrendikas ning vajadusel mõnusalt casual. Endal ka puudu korralik valge särk ja pükskostüüm.

    ReplyDelete
  3. Pean ütlema, et minu garderoobis on loetelust vaid pliiatsseelik ja väike must kleit. Särk-pluuse olen proovinud mitmeid, aga suure rinna tõttu jäävad kõik ikka nööpidest kiskuma, kui ostan numbri suurema, siis lotendab koledasti. Küll aga meeldib mulle nende kandjaid vaadata :) Teksaseid ei ole mul ühtegi paari, Eelistan igal juhul viigipükse ja kui on sportlik üritus, siis vabaajapükse :D Minu arust teksad ei ole mugavad, neid on mugav erinevate pluuside ja kingadega kokku sobitad, aga heast kehakattest on asi kaugel. Pükskostüümile eelistan kostüüme, mille alumine osa on seelik :)

    Muidu väga head nipid!

    ReplyDelete